Diverse activiteiten in NME-centrum 'De Woudreus'

Wilnis - NME centrum 'De Woudreus' organiseert in de voorjaarsvakantie op maandag 24- en dinsdag 25 februari a.s. een aantal binnen- en buitenactiviteiten. Op woensdag 26 februari a.s. is De Woudreus gesloten.

Op maandag 24 februari a.s. kunnen kinderen van 4 jaar tot en met 12 jaar van 14:00 tot 16:00 uur een dolk, kompas, heupgordel, katapult en een bandana komen maken. Ook kunnen ze leren water te zuiveren en een vuurtje te maken.

Samen met hun (groot)ouders kunnen ze dan een heuse overlevingstocht in het Speelwoud ondernemen, hutten bouwen, een moddertaart bakken en sporen zoeken.

De kosten bedragen € 5 per kind. Aanmelden is niet nodig.

Op dinsdag 25 februari a.s. is van 12:30 tot 15:00 uur bij recreatiegebied De Geer een buitenavontuur met de Polderwachter georganiseerd, onder de titel 'Verhaal bij het gemaal'. 

Trek je laarzen aan en ga met de fiets of te voet op ontdekkingstocht in het veenweidegebied. De polderwachter vertelt bij het gemaal het verhaal over de trillende bodem. Vraag een verrekijker mee voor onderweg, dat kan bij Grote Sniep of bij het gemaal, waar een uitleen- en inleverpunt is. 

Loop vervolgens langs het betoverende paadje de polder in. Beklim de toren van de Grote Sniep en verwonder je over het uitzicht over het veenlandschap. De Grote Sniep is die middag speciaal open van 12:30 tot 16:00 uur voor een pannenkoek, lichte lunch en/of chocomel met gebakje (voor eigen rekening).

Bij extreem slecht week gaat de excursie niet door. Dit zal worden gemeld op de Facebookpagina van De Woudreus.

Verdwaald of in twijfel onderweg? Bel de Polderwachter op 06 15 37 32 26.

Heb je een 50 dingen boekje? Neem het dan mee, want je gaat “veen onder je voeten voelen” en nog veel meer avonturen beleven die in het boekje staan.

Verzamelen op parkeerplaats De Geer aan de Portengense Zuwe 2-4 in Kockengen.

Aan deze buitenactiviteit zijn geen kosten verbonden en aanmelden is niet nodig.

NME-centrum De Woudreus is (m.u.v. woensdag 26 februari a.s.) elke woensdagmiddag geopend van 13: 30 tot 16:30 uur. De toegang is gratis.

De Woudreus is te vinden aan de Pieter Joostenlaan 28a (achter de Willisstee) in Wilnis.

Kijk voor meer informatie op www.dewoudreus.nl, of op de Facebookpagina.


advertentie