Feestelijke uitreiking Sta Sterk-diploma

De Ronde Venen - De afgelopen tien weken kwamen voor de Sta Sterk-training kinderen uit groep 5 t/m 8 van basisscholen uit De Ronde Venen bij elkaar op basisschool De Schakel in Vinkeveen, die ruimte beschikbaar stelde.

De training is feestelijk afgesloten met een diploma-uitreiking. Ouders, broers en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes en opa’s en oma’s waren van de partij. De kinderen lieten samen met de trainers verschillende oefeningen en spelvormen uit de training zien aan de gasten en toetsten de kennis rond weerbaarheid.

Zo lieten de kinderen zien hoe je sterk kunt staan, je eigen mening kunt geven en hoe je sterk kunt weglopen. Er werd een toneelstuk gespeeld waarin iemand iets naars zegt en daarmee over je grens gaat. Ook het meedoen en omgaan met buitensluiten op het schoolplein kreeg aandacht.

De gasten mochten actief meedenken en oplossingen bedenken voor deze lastige situatie. Ook werden er gasten uit het publiek gehaald die mochten oefenen met 'nee' zeggen. Tot slot kwamen helpende en positieve gedachten aan bod. De kinderen hadden veel plezier in het overbrengen van de kennis die zij hadden opgedaan in de training. 

Toen was het tijd voor het officiële gedeelte. De kinderen werden toegesproken door de trainer. Eén voor één mochten de kinderen het diploma in ontvangst nemen. Als aandenken aan de training ontvingen zij een symbolisch cadeautje, een sta-sterk-sleutelhanger, om ze te blijven herinneren aan sterk staan.

De trainers Mirelle Valentijn, Kim Aukema en Mireille Paulissen, kijken terug op een geslaagde training. “Wat een enthousiaste groep kinderen om mee te werken. Als je samen met anderen mag werken, aan het vergroten van je zelfvertrouwen en leren omgaan met lastige situaties, schept dat een bijzondere band”. 

In maart van dit jaar start de Sta Sterk training voor jonge kinderen uit groep 2 en 3 van de basisschool. De lessen zijn op donderdagochtend in Vinkeveen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Kijk voor meer informatie over het totale aanbod op www.cjgderondevenen.nl/ weerbaarheidstrainingen.


advertentie