Iedereen staat klaar voor Beroepenfeest On Stage

De Ronde Venen - Hoe ziet de werkdag van een timmerman eruit? Heeft een cameraman weleens pauze? En wat doet een advocaat precies? Bijna achthonderd vmbo-leerlingen van het VeenLanden College, het Wellantcollege Westplas, de Praktijkschool Uithoorn en het Vakcollege Thamen zijn klaar voor de start.

En de wethouders, voorzitters van de ondernemersverenigingen en beroepsbeoefenaars kunnen niet wachten om de leerlingen over de rode loper te ontvangen op het Beroepenfeest On Stage op dinsdag 3 maart a.s. in Sporthal De Phoenix in Mijdrecht.

Het Beroepenfeest is onderdeel van Veen en Amstelland On Stage, een loopbaanoriëntatietraject
waarbij vmbo-leerlingen in contact worden gebracht met beroepsbeoefenaars uit de praktijk. Om
zich voor te bereiden hebben alle leerlingen een Junior Network Training gevolgd. Daar hebben ze geleerd over het belang van een stevige handdruk, van oogcontact maken en van duidelijk spreken. Bovendien maakten ze eigen visitekaartjes zodat ze zich goed kunnen presenteren aan hun potentiële werkgevers.

De basis is gelegd. Nu is het een kwestie van contacten leggen. En daar is het Beroepenfeest op
dinsdag 3 maart een uitgelezen kans voor. Daar zijn ruim tweehonderd beroepsbeoefenaars vertegenwoordigd. Leerlingen gaan met hen in gesprek, maken nader kennis en krijgen gelegenheid hun vragen te stellen.

Als het klikt, worden afspraken gemaakt voor de Doe Dag op 17 maart a.s. Leerlingen brengen dan een bezoek aan het bedrijf. Vorig jaar ontstonden dusdanig leuke contacten dat de leerlingen hun stage bij dit bedrijf kunnen lopen of werden uitgenodigd voor vakantiewerk of
een zaterdagbaantje.

Dat zou toch geweldig zijn! Het hoofddoel is vmbo-leerlingen te laten zien dat ze alles mogen worden, behalve ongelukkig!


advertentie