Leer (opnieuw) fietsen voor volwassenen

De Ronde Venen - Tympaan-De Baat organiseert fietslessen voor volwassenen die (opnieuw) willen leren fietsen. De organisatie is ook nog op zoek naar vrijwilligers die deze fietslessen willen begeleiden.

Wil je leren fietsen? Of heb je het vroeger wel geleerd, maar durf je eigenlijk niet meer? Dan kun je je nu aanmelden voor fietslessen voor volwassenen. De lessen – gegeven door een fietsdocent met ondersteuning van vrijwilligers – gaan eind maart van start in zowel Abcoude als in Baambrugge, Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis.

De fietslessen worden gegeven in een groepje van maximaal tien deelnemers. In elf lessen van elk één uur wordt geoefend met op- en afstappen, remmen en bochten nemen. Daarnaast worden de verkeers- en voorrangsregels besproken. Deelnemers wordt geleerd op eigen kracht te fietsen; de begeleiders houden de deelnemers niet vast.

Aan het volgen van deze fietslessen zijn geen kosten verbonden, omdat ze mede mogelijk zijn gemaakt door een subsidie van de Provincie Utrecht. Deelnemers moeten wel zelf een fiets hebben en moeten een WA-verzekering hebben afgesloten.

Nieuwsgierig naar de fietslessen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op dinsdagavond 10 maart a.s. van 19:15 tot 21:00 uur bij het VerkeersCollege aan de Diamant 6 in Mijdrecht. Voor deze startbijeenkomst is geen fiets nodig.

Lijkt het je leuk deze fietslessen te begeleiden? Tympaan-De Baat zoekt hiervoor nog vrijwilligers.

Neem voor meer informatie en/of aanmelden contact op met Annelies de Hoop, per e-mail via a.dehoop@stdb.nl of telefonisch op (0297) 230 280.


advertentie