CDA: ondersteun minima bij energiebezuiniging

De Ronde Venen - Het CDA wil dat de gemeente inwoners met een minimum-inkomen gaat ondersteunen bij energiebezuinigingen. 

De gemeente gaat meer werk maken van het ondersteunen van inwoners met een laag inkomen
financieel te ondersteunen, zo blijkt uit het nieuwe Beleidsplan armoede en schulden 2020-2023, dat komende donderdag in de gemeenteraad zal worden behandeld.

Omdat bijvoorbeeld de energierekening steeds hoger wordt, heeft het CDA gekeken hoe die verlaagd kan worden. CDA raadslid Yvette Janmaat: “elke euro die minder uitgegeven wordt aan energie, kan gebruikt worden voor de nodige boodschappen.”

De Energieke Rondeveners geven al adviezen voor energiebesparing door middel van een individuele energiescan. Zij kunnen volgens het CDA nog actiever, kosteloos, ingezet worden, ook bij mensen met een lager inkomen.

Als daaruit een advies komt voor energiebesparende maatregelen, moet de gemeente, volgens het CDA, kunnen bijdragen aan de aanschaf van bijvoorbeeld led-lampen, radiatorfolie, tochtstrippen of een klokthermostaat.

Op deze wijze krijgen ook mensen met een lager inkomen grip op duurzaamheid en energiebesparing, maar vooral ook op hun energierekening.

De fractie CDA zal komende donderdag dan ook een amendement hierover indienen op het Beleidsplan armoede en schulden 2020-2023.


advertentie