RVB vraagt aandacht voor lokale ondernemers

De Ronde Venen - De lokale partij Ronde Venen Belang (RVB) vraagt in een persbericht aandacht voor lokale ondernemers en zzp-ers.

Net als iedereen maakt RVB zich zorgen om de uitbraak van het coronavirus en de gevolgen die dit met zich meebrengt. Natuurlijk staat de gezondheid voorop, maar helaas worden volgens RVB, de economische gevolgen lokaal steeds meer zichtbaar. 

RVB ziet dat ondernemers in de gemeente steeds meer last krijgen van de gevolgen van de coronacrisis. Straten zijn leeg, waardoor winkels – met uitzondering van de supermarkten – hun omzet enorm zien dalen. Veel zzp-ers zien opdrachten wegvallen.

De kosten voor ondernemers en zzp-ers lopen door, waardoor velen ongewild in problemen kunnen komen.

RVB ziet ook dat gelukkig veel ondernemers creatief zijn en door het verleggen van activiteiten omzet proberen te redden. Maar dat is niet mogelijk voor alle ondernemers.

De rijksoverheid heeft echter veel maatregelen aangekondigd om de ondernemers te helpen.
RVB is dan ook blij dat ook de gemeente de inning van gemeentelijke belastingen voor drie maanden opschort. Minder blij is RVB met het feit dat de ondernemer dit zelf moet aanvragen. En dat terwijl zijn hoofd er niet naar staat.

RVB heeft de gemeente gewezen op de mogelijkheid om zelf de inning op te schorten. Dat is een eenvoudige manier zonder veel administratieve rompslomp.

Ook voor zzp-ers zijn er mogelijkheden om bijzondere bijstand aan te vragen en zij worden
opgeroepen naar de gemeentelijke website, www.derondevenen.nl. te gaan.

Maar volgens RVB kan er meer. Ze roept inwoners op om als zij iets willen aanschaffen, dat dan te te doen bij de lokale winkeliers in plaats van het online te kopen. Ook doet RVB aan verhuurders de oproep: wees ten aanzien van de inning van de huur coulant naar de winkeliers. Volgens RVB is het 'in ons aller belang dat zij het hoofd boven water houden.'

Als laatste roept RVB de inwoners op echt 1,5 meter afstand bam elkaar te houden, zodat de verspreiding van het virus gestopt kan worden. Staysafe!


advertentie