Open brief Ronde Venen Belang

De Ronde Venen - Lokale partij Ronde Venen Belang heeft de inwoners van De Ronde Venen een open brief gestuurd. Hierin roept de partij hen op 'gezamenlijk de schouders er onder te zetten om de winkels te behouden, teneinde de leefbaarheid van de dorpen, ook na de coronacrisis. in stand te houden.

De open brief luidt als volgt: 

'De Coronacrisis raakt ons allemaal. Zoveel mogelijk in huis blijven en 1,5 meter afstand houden van elkaar. Dit zal nog wel even duren.

De straten zijn leeg. En dat heeft gevolgen voor heel veel winkels. Zij hebben de omzet fors zien
dalen. Dan hebben we het niet over de supermarkten en de bouwmarkten. Maar juist over al die
andere winkels. Als dit zo door gaat gaan veel winkeliers – ondanks de steun van de overheid – het niet redden. Het resultaat zal zijn dat na de crisis we te maken krijgen met winkelstraten, waarin bijna alle winkels leeg staan. Een straatbeeld waar niemand op zit te wachten.

Met elkaar kunnen wij er aan meewerken om dit te voorkomen. Daarom een tweetal oproepen:

Aan de eigenaren van de winkelpanden: Wees bijzonder coulant bij het innen van de huur. Stel huur uit of pas de huur de eerste tijd aan. Ook u heeft er niets aan als uw pand straks leeg staat en niet meer te verhuren is. 

Aan onze inwoners: Als u een frisse neus gaat halen, ga dan uw boodschappen of voor ouderen, doen bij de lokale winkeliers. Houd uiteraard wel de veilige 1,5 meter afstand in de gaten, maar gun de lokale winkelier zijn omzet in plaats van online bij niet lokale ondernemingen te kopen.

Als u eten bestelt, bestel dat dan bij de lokale horeca ondernemingen, ook bij restaurants die na de sluiting maaltijden kunnen leveren. En daar zijn veel initiatieven van.

Laten we de handen ineenslaan en er voor zorgen dat we na de crisis nog kunnen genieten van
gezellige winkelstraten. Samen kunnen we er voor zorgen dat de leefbaarheid van onze dorpen
behouden blijft. En laten we vooral de ouderen niet vergeten.'

Op de foto: de Dorpsstraat in Mijdrecht


advertentie