Uitgifte maaltijden voor ouderen een succes

Wilnis - De uitgifte van maaltijden voor ouderen in Wilnis is een succes, meldt Tympaan-de Baat.

Aangezien de Buurtkamers tijdelijk gesloten zijn, gingen de vrijwilligers op zoek naar alternatieven. Voormalig kok en vaste kookvrijwilliger van de Buurtkamer Wilnis, André, bedacht een mooi project.

Omdat de mensen normaal op dinsdag tussen de middag van een warme maaltijd kunnen genieten in de Buurtkamer, ontstond het idee om voor hen een afhaalmaaltijd te bereiden. Op die manier kan men van zijn maaltijden blijven genieten en zien de mensen elkaar even op veilige afstand.

André gaat op dinsdag en op donderdag een vers tweegangenmenu bereiden zonder toegevoegde suikers of conserveringsmiddelen.

Afgelopen week zijn al maaltijden verstrekt en het is een groot succes. Mensen zijn erg blij om even wat bekende gezichten te zien en om een praatje te maken. De eerste reactie na uitgifte was: “Hartelijk bedankt voor de heerlijke maaltijd, helaas was het alleen thuis opeten erg saai.”

De menu’s variëren van Hollandse pot tot Indische maaltijden. Deze maaltijden bestaan uit een voorgerecht en een hoofdgerecht en zijn na aanmelding voor € 6 af te halen. Het afhaalpunt in Wilnis is open van 12:00 tot 12:20 uur.

Er worden voldoende maatregelen getroffen om de uitgifte veilig te laten gebeuren. Iedereen wordt gevraagd minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren. Er is genoeg voor iedereen (die zich heeft aangemeld) dus men kan rustig op zijn beurt wachten.

Voor de mensen het niet aandurven het huis uit te gaan, wil André de maaltijden bij hen
thuisbezorgen. 

Niet alleen bezoekers van de Buurtkamer, maar ook andere ouderen die graag gebruik willen maken van deze maaltijden zijn welkom. Aanmelden voor een afhaalmaaltijd kan bij André op telefoonnummer 06 87 44 58 87.

“Het zijn zware tijden.” zo verwoordt André het:” Maar laten we elkaar zoveel mogelijk helpen om tussen de eenzaamheid en verdriet even de zon te kunnen zien. Blijf gezond.”

Voor meer vragen over onderlinge hulp kan men terecht bij de servicepunten op telefoonnummer (0297) 587 600 of bij Tympaan-De Baat op telefoonnummer (0297) 230 280.

Ook kan men terecht op www.tympaan-debaat.nl of op www.coronahulp-derondevenen.nl.


advertentie