Gemeentehuis alleen 's morgens open door corona

De Ronde Venen - De openingstijden van het gemeentehuis in Mijdrecht worden aangepast, meldt de gemeente De Ronde Venen.

Vanaf donderdag 2 april a.s. is het gemeentehuis op doordeweekse dagen tot 12:30 uur open. Alleen bezoekers met een afspraak kunnen op het gemeentehuis langskomen. Telefonisch blijft de gemeente op de gebruikelijke openingstijden bereikbaar. De openingstijden van de
afvalbrengstations veranderen ook niet.

De gemeente geeft aan dat de openingstijden van het gemeentehuis worden aangepast in verband met het coronavirus, voor de veiligheid van inwoners en medewerkers, en voorts dat de aanpassingen in lijn zijn met de landelijke maatregelen om zoveel mogelijk thuis te blijven.

In het gemeentehuis zijn voorzieningen aangebracht om te zorgen dat iedereen minimaal 1,5 meter afstand tot anderen kan aanhouden. 

De gemeente zegt inwoners in geval van spoed nog graag van dienst te zijn. Ze is hiervoor
telefonisch bereikbaar via (0297) 29 16 16.

Een inwoner die niet in de ochtend kan komen – bijvoorbeeld omdat hij of zij een cruciaal beroep heeft – kan telefonisch contact opnemen om te kijken of een individuele afspraak mogelijk is.

Veel zaken met de gemeente zijn online te regelen. Denk daarbij aan het doorgeven van een verhuizing, het aanvragen van een uittreksel of het doen van een geboorteaangifte.

Telefonisch blijft de gemeente, óók voor zaken die geen spoed hebben, bereikbaar volgens de
gebruikelijke tijden: van maandag tot en met donderdag tussen 08:30 en 17:00 uur en op vrijdag van 08:30 tot 12:30 uur.


advertentie