Bibliotheken online open

De Ronde Venen - De gebouwen zijn gesloten, maar de Bibliotheek blijft online open. Vanaf deze week is de ThuisBieb-app beschikbaar: 100 e-books voor iedereen, dus ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuis zit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd.

De ThuisBieb heeft voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. Tot de selectie aangeboden boeken behoren populaire titels als ‘Rinkeldekink´ van Martine Bijl en de nieuwste editie van het voetbalmagazine ‘Hard Gras’, maar ook te ontdekken boeken als ‘De mentor’ van Tessa Kollen en ‘Mindgym work-outs’ van Wouter de Jong.

De jongere lezer vindt in de app naast bekende titels als ‘Stuntvlogger Sam’ van Jelmer Jepsen, ook bijzondere boeken als ‘Toverhanden’ van Chris Winsemius en ‘Alaska’ van Anna Woltz.   De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei a.s. 

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan is er op de online Bibliotheek nog veel meer te beleven. Leuke voorleesfilmpjes, digitale prentenboeken en online-informatie voor werkstukken voor de jeugd en een online Bibliotheek met duizenden e-books en luisterboeken.

Ben je nog geen lid? Je kunt via www.bibliotheekavv.nl/lidworden direct online lid worden. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid:

Op de website van de Bibliotheek vind je ook het complete prentenboek: Flip, grote vriend en corona. Om aan kleine kinderen uit te leggen wat er nu allemaal gebeurt.

Kijk voor meer inflrmatie over de online Bibliotheek op www.bibliotheekavv.nl/online-blijven-we-open.

Kom je er niet uit? De Bibliotheek is vijf dagen per week telefonisch bereikbaar van 12:00 tot 16:00 uur. Kijk voor de telefoonnummers op www.bibliotheekavv.nl/bellen.


advertentie