Berenjachtvlag voor het goede doel

De Ronde Venen - De Vlaggenclub brengt een speciale vlag uit die bestemd is voor de berenjacht. Met een deel van de opbrengsten van de vlag wordt de Voedselbank De Ronde Venen ondersteund.

Het zijn vreemde tijden, de coronacrisis raakt ons allemaal en de drang naar wat vrolijkheid in het
straatbeeld wordt steeds groter. We hebben weer meer oog voor de mensen in onze directe
omgeving en we dragen allemaal ons steentje bij.

Met deze berenjachtvlag kan iedereen een steentje bijdragen. Om het zorgpersoneel te steunen, omdat mensen die heftig zijn geraakt door de ziekte, om de straat weer wat vrolijker te maken of kenbaar te maken dat je meedoet aan de berenjacht. 

De beer staat voor de kinderen die zich met de berenjacht bezig houden, de stethoscoop staat voor ondersteuning van de artsen, verpleegkundigen en voor de verzorgenden en de harten staan voor iedereen om je heen.

Om de verbondenheid niet alleen in woord uit te drukken maar ook in daden, zal per verkochte vlag een bedrag overgemaakt worden aan de Voedselbank De Ronde Venen.

Kinderen gaan massaal op berenjacht. Ondertussen heb je het vast al om je heen gehoord maar wat is het nou precies? Het idee is eigenlijk heel simpel. Nu alle kinderen niet naar school kunnen en minder met vriendjes en vriendinnetjes kunnen afspreken, is het idee van de berenjacht ontstaan. Berenjacht is geïnspireerd op het prentenboek uit 1995 'Wij gaan op berenjacht' waarin een vader met zijn kinderen op berenjacht gaat en waarbij ze tijdens deze tocht allerlei avonturen beleven.

Zo is ook het idee ontstaan in Nederland. Als ouders met kinderen een blokje omlopen kunnen ze overal op zoek gaan naar knuffelberen in de vensterbanken of naar de berenjachtvlag in de vlaggenmast. Je kunt je zelfs officieel aanmelden voor de Berenjacht via de Facebookgroep 'Wij gaan op berenjacht'. Zo kunnen kinderen zich voor even onttrekken aan al het gedoe en samen op avontuur gaan in de buurt.

Meer informatie over deze vlag of beelden zijn op te vragen bij Marco van Daalen van de Vlaggenclub via marco@vlaggenclub.nl of op telefoonnummer 06 34 98 38 83

De vlaggen zijn online te koop via www.vlaggenclub.nl.

Een aantal vlaggen wordt ter promotie uitgedeeld aan de plaatselijke voedselbank, het gemeentehuis en er wordt er een opgehangen aan een vlaggenmast zodat kinderen ze gelijk al kunnen vinden.


advertentie