GroenWest bevriest huren niet

De Ronde Venen - Woningcorporatie GoenWest gaat, net als andere woningcorporaties, de huren niet bevriezen vanwege de coronacrisis. Ze wil huurders die in problemen komen zeker helpen, maar stelt ook dat ze de inkomsten zelf nodig hebben.

De roep om de huren deze zomer niet te verhogen, klonk afgelopen dinsdag in de Tweede Kamer. De fracties van GroenLinks, SP en PvdA willen voorkomen dat mensen door de coronacrisis in de problemen komen. De linkse oppositiepartijen vinden de spoedwet van het kabinet om huurders te beschermen onvoldoende.

Het kabinet is het daar niet mee eens. Minister Stientje van Veldhoven benadrukt dat zowel in de vrije sector als bij corporaties maatwerk wordt geleverd om huurders te beschermen. Ook voelt het kabinet niets voor voorstellen van de oppositiepartijen om voorlopig geen enkele opzegging van tijdelijke huurcontracten meer te accepteren.

PvdA-leider Lodewijk Asscher hoopt dat het kabinet nog tot inkeer komt. Woensdag 15 april is er een Kamerdebat over de kwestie.

Een woordvoerder van GroenWest vertelde aan RTV Utrecht dat GroenWest, net als vorig jaar, voor een inflatievolgende huurverhoging kiest.

"Vanwege de coronacrisis heeft de woningcorporatiesector met de minister afgesproken coulant te zijn voor huurders die niet de maandelijkse huur kunnen betalen. In dat geval zoeken we dus maatwerkoplossingen voor huurders die dat nodig hebben. Iets wat wij als GroenWest altíjd al zoveel mogelijk proberen te doen. Wij vragen onze huurders om contact met ons op te nemen, zodat we met elkaar kunnen bekijken wat de mogelijkheden (maatwerk) zijn. Wij vinden het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven", aldus de woordvoerder van GroenWest.

Bron: RTV Utrecht


advertentie