Kaartjes en bloemen voor eenzame ouderen

De Ronde Venen - “Wat een lief gebaar” is de reactie van de eenzame ouderen die deze week werden verrast door de Stichting Tjitze Hesselius. Deze stichting organiseert gezellige uitjes voor
ouderen die alleen zijn. Varen op de Vinkeveense Plassen, een museumbezoek, maar vorige zomer ook bijvoorbeeld een dansfeest.

Helaas kunnen deze uitjes even niet doorgaan. Ouderen die alleen zijn hebben het echter nu extra moeilijk, vandaar het idee om bij zoveel mogelijk ouderen een bloemetje en een kaartje te bezorgen.

Het is fijn om veel ouderen even te zien aldus Simone Borgstede die de uitjes in opdracht van de Stichting organiseert. “Ik denk onwillekeurig toch vaak aan mijn ‘dames’. Van een aantal weet ik dat ze eigenlijk nauwelijks iemand zien en dan is het toch fijn om ze, uiteraard op anderhalve meter, even te zien. We leggen de bloemen en het kaartje voor de deur en bellen aan. De reactie van de ouderen is geweldig, ze zijn heel blij verrast en reageren zo lief. Ze begrijpen uiteraard dat de uitjes even niet door kunnen gaan maar hopen wel dat we deze zomer nog iets gezelligs kunnen doen.” 

Ook via de mail kwamen allerlei enthousiaste reacties binnen. De prachtige rozen, maar vooral de gevoelde aandacht is zeer welkom. Helaas lukte het niet om bij alle ouderen een boeket te bezorgen. Op sommige woonlocaties voert men, terecht, een strikt beleid. Wel jammer dat een aantal ouderen dit bijzondere hart onder de riem daardoor moeten missen.

De stichting gaat kijken op welke manier ze in de komende tijd nog een keer iets bijzonders voor de ouderen kan doen. Zoals het er nu naar uitziet gaat het echter nog wel even duren voordat weer een gezamenlijke activiteit kan worden georganiseerd.

Want om iets voor alleengaande ouderen te kunnen betekenen is in deze tijden extra hard nodig en sluit helemaal aan bij de uitgangspunten van de Stichting Tjitze Hesselius.

Kijk voor meer informatie over de stichting op www.tjitzehesselius.nl of volg de stichting via Facebook.


advertentie