Bevrijdingsconcert op 5 mei via YouTube

Mijdrecht - Het bevrijdingsconcert op 5 mei a.s. met medewerking van het Canadese Libertas Male Choir beloofde een van de hoogtepunten te worden van de Rondeveense bevrijdingsfeesten. De coronacrisis gooide echter roet in het eten. De Canadezen kunnen niet komen en concerten zijn niet toegestaan.

Maar de organisatoren hebben een oplossing bedacht, waarbij het concert in aangepaste vorm toch door kan gaan. Bijkomend voordeel is dat er nu nog veel meer mensen van het concert kunnen genieten.

Om de leden van de PKN-gemeente in Mijdrecht in de gelegenheid te stellen wekelijks de kerkdienst vanuit de Janskerk mee te maken, wordt iedere week een live-verbinding tot stand gebracht. Deze komt weliswaar uit een lege kerk, maar door online in te schakelen kan iedereen de dienst meebeleven. Om dit mogelijk te maken is de Janskerk inmiddels omgebouwd tot een soort studio.

Voor het bevrijdingconcert op 5 mei a.s. wordt gebruikgemaakt van deze faciliteiten. 

Het programma van het bevrijdingsconcert is noodgedwongen enigszins aangepast. Aan het gevarieerde muzikale programma zal medewerking worden verleend door Martin Mans die het Bätzorgel zal bespelen en door Wim de Penning (synthesizer). Ook fluitiste Suzanne Arends, violiste Mirjam Vos en Jantine Kalkman (trompet) zullen op 5 mei live, dan wel door middel van eerder opgenomen uitvoeringen hun muzikale bijdrage leveren. Ook van het Libertas
Male Choir zullen opnames te zien zijn.

Het bevrijdingsconcert belooft ook in aangepaste vorm in meerdere opzichten een muzikale belevenis te worden.

Het concert zal uitgezonden worden op het speciale Youtube-kanaal van de Protestantse gemeente. Het Youtube-kanaal is te vinden www.janskerkconcerten.nl/livestream. Hiermee komt men automatisch op het bewuste Youtube-kanaal.

Een andere mogelijkheid is via www.pgmijdrecht.nl. Op deze site staat rechtsbovenaan een link. Door deze aan te klikken komt men ook op het Youtube-kanaal.

Om de leden van het Canadese Libertas Male Choir in de gelegenheid te stellen het bevrijdingsconcert te volgen is besloten het aanvangstijdstip op 5 mei a.s. van de ochtend te verplaatsen naar 16:00 uur in de middag.advertentie