Dodenherdenking in aangepaste vorm

De Ronde Venen - Op bescheiden, maar stemmige wijze hebben het college van B&W en vertegenwoordigers van de plaatselijke comités gisteren, 4 mei, in De Ronde Venen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Tegelijkertijd stonden ze stil bij slachtoffers van conflicten waarbij de Staat der Nederlanden was betrokken.

In verband met de coronamaatregelen zijn er dit jaar op 4 en 5 mei geen publieksactiviteiten in de buitenlucht. Een gezamenlijke bijeenkomst was vandaag om 20:00 uur niet mogelijk. Daarom is besloten dat leden van het college van B&W, samen met leden van plaatselijke comités, bij de verschillende oorlogsmonumenten in de gemeente een krans zouden leggen.

Dat is donderdagochtend gebeurd. Burgemeester Divendal legde om 08:30 uur een krans bij het monument in de Dorpsstraat in Mijdrecht en aansluitend bij de 3 monumenten op het Raadhuisplein in Mijdrecht.

Wethouder Rein Kroon legde om 09:15 uur een krans bij het monument in de Raadhuisstraat in Wilnis en aansluitend bij de 3 Canadese oorlogsgraven.

Wethouder Kiki Hagen legde om 10:00 uur een krans bij het monument op de Heulweg/Herenweg in Vinkeveen.

Om 10:45 uur legde wethouder Alberta Schuurs een krans bij het monument op de G.P. van
der Leestraat in Baambrugge.

Ook de vertegenwoordigers van de plaatselijke comités legden kransen bij de monumenten.

Van de kransleggingen is een korte impressie gemaakt. Deze is te zien via het gemeentelijke Facebook- of Instagram-account en via RTV Ronde Venen.


advertentie