Vissenbossen in Vinkeveense Plassen

Vinkeveen - Recreatieschap Stichtse Groenlanden laat vissenbossen aanleggen in de Vinkeveense Plassen, schrijft VARnws op haar website. Vissenbossen bestaan uit een dubbele rij palen in het water, die is opgevuld met takken. Tussen die takken ontstaan holtes waarin vis zich kan verschuilen tegen natuurlijke vijanden en waar ze voedsel kunnen vinden. Ook bieden vissenbossen meer paai- en opgroeimogelijkheden in water.

De vissenbossen in de Vinkeveense Plassen worden aangelegd op de plekken waar onder water restanten van legakkers liggen. Deze legakkers, langgerekte eilanden waar vroeger gestoken en opgebaggerd veen te drogen werd gelegd, zijn in de loop van de tijd deels verdwenen door golfslag. De vissenbossen herstellen zo de oude structuren die kenmerkend zijn voor het veenontginningsgebied en daarmee van cultuurhistorische waarde.

Het project is een lokaal initiatief en wordt uitgevoerd door Recreatie Midden-Nederland, in samenwerking met de Coöperatieve Jacht- en Visserijvereniging 'De Goede Vangst' uit Vinkeveen.

Bron: VARnws


advertentie