Provinciale Staten vergadert digitaal

Regio - Woensdag 27 mei a.s. komt om 13:00 uur Provinciale Staten van Utrecht digitaal bijeen voor de eerste Statenvergadering sinds 4 maart jl. Commissaris van de Koning Hans Oosters zal de digitale vergadering vanuit de Statenzaal in Utrecht voorzitten. De vergadering is via een livestream online te volgen. 

Naar aanleiding van de landelijke richtlijnen en ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) zijn eerder alle bijeenkomsten van Provinciale Staten in maart én de Statenvergadering van 8 april jl. geannuleerd. Sinds woensdag 1 april zijn de informatiesessies en commissievergaderingen van Provinciale Staten zoveel als mogelijk digitaal (en schriftelijk) voortgezet.

Op de agenda van de Statenvergadering van woensdag 27 mei a.s. staat het vertrek en de beëdiging van 2 Statenleden. Mirjam Maasdam-Hoevers (CDA) en Wilma de Boer (PvdA) nemen afscheid en worden vervangen door Marlies Welschen-van der Hoek (CDA) en Annet Krijgsman (PvdA).

Provinciale Staten neemt op 27 mei onder meer een besluit over het realisatieplan ‘Gebiedsontwikkeling Salmsteke', de uitbreiding van P+R Breukelen en het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Randstedelijke Rekenkamer.

Over de laatste twee Statenvoorstellen staat een klein debat gepland. Bekijk HIER de volledige agenda van de vergadering van 27 mei a.s.

De vergadering van Provinciale Staten is live te volgen via de livestream op de website van de provincie Utrecht. Aanmelden of inloggen is niet nodig.advertentie