Nieuwe dienstregeling Syntus per 31 mei

Regio - Op zondag 31 mei breidt Syntus Utrecht de dienstregeling in de provincie Utrecht verder uit. Vanaf deze datum rijdt zij met het maximale aantal bussen dat onder de huidige corona-omstandigheden mogelijk is.

Daar waar nodig, bijvoorbeeld op drukke (spits)tijden of naar populaire bestemmingen, zet Syntus extra bussen in. Ook staan extra bussen stand-by. Hierdoor hoopt Syntus drukte in bussen op te vangen.

De uitgebreide dienstregeling geldt voorlopig tot 1 september a.s. Reizigers kunnen voor vertrektijden in de uitgegeven lijnfolders en op de haltevertrekstaten bij de bushaltes de zomervakantieperiode aanhouden.

Syntus zet ook SyntusFlex Mijdrecht/Wilnis weer in. Deze dienst was i.v.m. de coronamaatregelen stopgezet. Buurtbussen en nachtlijnen rijden vooralsnog niet.

De Nederlandse OV-bedrijven hebben samen met de overheid gewerkt aan het OV-protocol. Hierin staan maatregelen voor een veilig gebruik van het openbaar vervoer. De maatregelen die per 1 juni a.s. in het OV in Nederland worden gehanteerd om verantwoord reizen mogelijk te maken, zijn HIER te vinden.


advertentie