Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio

Regio - De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft de nieuwe noodverordening gepubliceerd die vanaf 1 juni a.s. geldt in de provincie Utrecht. Daarin staat precies beschreven wat wel en wat niet mag volgens de coronamaatregelen. De noodverordening is in lijn met wat het kabinet eerder bekend heeft gemaakt.

In de noodverordening zijn de maatregelen die het kabinet heeft genomen uitgewerkt. Per 1 juni worden opnieuw enkele maatregelen versoepeld. Zo geldt voor cafés en restaurants dat zij maximaal 30 gasten mogen ontvangen, maar moet er wel van tevoren worden gereserveerd. Voor terrassen buiten is een reservering niet noodzakelijk.

De basisregels blijven van kracht, zoals: handen wassen, 1,5 meter afstand houden, drukte vermijden, thuis blijven bij klachten en zoveel mogelijk thuiswerken.

Voorzitter Jan van Zanen van de Veiligheidsregio Utrecht: "Hoe meer bewegingsruimte, hoe meer bijzondere regels. Ik kan me voorstellen dat mensen dat soms verwarrend vinden. Maar voor wie twijfelt wat wel en niet mag, is er steeds weer hetzelfde principe: vermijd drukte, houd afstand. Dat is de enige manier om te voorkomen dat het virus zich verspreidt en mensen ziek worden."

Klik op de link onder dit artikel voor de noodverordening (PDF)


advertentie