Regionaal Historisch Centrum weer open

Regio - Vanaf 2 juni kan men, op afspraak, weer terecht bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHC) voor onderzoek en voor een bezoek aan de tentoonstelling 'Oorlog in de provincie – de Utrechtse 50 foto’s'.

Het RHC houdt zich uiteraard aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zo mag een beperkt aantal bezoekers tegelijk binnen zijn en heeft het de ruimte zo ingericht dat de 1,5 meter afstand kan worden gegarandeerd.

De studiezaal in Breukelen kan op dinsdag, woensdag en donderdag op afspraak worden bezocht van 09:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur. Door met gereserveerde tijdsblokken te werken kan het RHC de veiligheids- en hygiënemaatregelen van het RIVM garanderen. Tussen de tijdsblokken worden alle ruimtes en tafels schoongemaakt en archiefstukken klaargelegd. 

Voor de studiezaal in Weesp houdt het RHC zich aan de openingstijden van het stadskantoor, waarin de studiezaal zich bevindt. Dat betekent dat deze studiezaal nog niet te bezoeken is. Zodra het stadskantoor bredere openingstijden gaat hanteren zal ook de dienstverlening op de studiezaal uitgebreid worden.

Online onderzoek blijft uiteraard mogelijk, waarbij het RHC via chat, e-mail en telefoon ondersteuning waar nodig verleent. Neem voor een urgente onderzoeksvraag contact op met het RHC via info@rhcvechtenvenen.nl of telefonisch op (0346) 25 94 25

Tot 27 juni a.s. kan men van dinsdag tot en met zaterdag, op afspraak, bij het RHC de tentoonstelling 'Oorlog in de provincie – de Utrechtse 50 foto’s' bezoeken. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van het landelijke project '75 Jaar Vrijheid de Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s'.

Op de foto: Coördinator Vrijwilligers en Dienstverlening Annick Kothuis ziet er naar uit bezoekers weer welkom te mogen heten


advertentie