Veilig recreëren tijdens Pinksterweekeinde

De Ronde Venen - Het belooft tijdens het Pinksterweekeinde mooi weer te worden. Dat betekent vermoedelijk dat veel mensen de Vinkeveense Plassen willen bezoeken. De hoofdregel daarbij is: vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand.

Kom je naar de Vinkeveense Plassen, doe dat dan zoveel mogelijk met de fiets. De gemeente zet verkeersregelaars en beveiligers in om alles in goede banen te leiden. De Vinkeveense Plassen en de zandeilanden zijn populaire plekken om zonnige dagen door te brengen. Dat bleek vorige week opnieuw op Hemelvaartsdag.

Om de toestroom van recreanten en duikers in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat de mensen de vereiste 1,5 meter afstand kunnen houden, treft de gemeente, net als vorige week, een aantal maatregelen.

Belangrijkste uitgangspunt bij veilig recreëren is drukte te vermijden en zoveel mogelijk met de fiets te komen. Als de parkeerplaats bij zandeiland 4 vol is, zullen verkeersregelaars aan beide zijden van de Baambrugse Zuwe automobilisten daarop wijzen en hen niet meer toelaten.

Via Google Maps is eenvoudig een actueel beeld te krijgen van verkeersdrukte. Zoek de locatie op (bijvoorbeeld zandeiland 4) en klik bij de kaartlaag op het icoontje 'Verkeer'. Hoe roder de lijn op de weg, hoe drukker het is.

Beveiligers houden de hele dag toezicht op het aantal bezoekers op de zandeilanden 1, 2, 4 en 5. Om overlast te beperken en de toegankelijkheid voor hulpdiensten te borgen, zien zij er op toe dat fietsen, bromfietsen en scooters vóór de toegangsbrug worden geparkeerd, Zo nodig spreken zij (groepen) bezoekers aan op hun gedrag en zien er op toe dat 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Als deze ruimte niet meer gewaarborgd wordt, worden nieuwe bezoekers niet meer toegelaten.

Het aantal duikers dat toegang krijgt tot eiland 4 wordt beperkt. Duikers ontvangen bij aankomst een pas waarmee zij een parkeerplek op het eiland krijgen. Hierbij geldt het uitgangspunt: vol = vol. Het aantal automobilisten dat met een trailer naar de botenhelling komt, wordt gemaximeerd tot 20, zodat er voldoende ruimte blijft om te manoeuvreren.

Om gevaarlijke situaties met foutparkeerders op de Baambrugse Zuwe te voorkomen vinden daar de hele dag controles plaats. Bij overtreding wordt meteen beboet.

Ook op het water wordt drukte verwacht. De zomerregeling van de brugbediening is sinds
afgelopen Hemelvaartsdag van kracht. Deze is te vinden op www.derondevenen.nl.

De gemeente roept iedereen op ook tijdens het varen de coronamaatregelen na te leven. Dus alleen met het eigen gezin of maximaal 2 personen in een boot en onderling afstand houden.


advertentie