Genaro Snijders in dubbelrol bij FC Abcoude

Abcoude - FC Abcoude heeft met Genaro Snijders een sleutelspeler voor volgend seizoen binnengehaald, schrijft de voetbalsite Het Amsterdamsche Voetbal. De 30-jarige buitenspeler komt over van het Utrechtse DHSC, de club van Wesley Sneijder. Snijders voetbalde in zijn profloopbaan onder meer voor Vitesse en Willem II, maar keert deze zomer terug naar de club waar het ooit voor hem begon.

Snijders wordt niet alleen speler van de zondagselectie, ook gaat hij zich ontwikkelen in een rol als assistent-trainer. De overstap naar derdeklasser FC Abcoude is verrassend, al vindt Snijders het zélf juist volkomen logisch. “Ik zie écht de uitdaging. Bij FC Abcoude kan ik mijn eerste stappen zetten in het trainerschap én heb ik de mogelijkheid om te blijven voetballen. Die combinatie is voor mij goud waard en geeft een goede reden om voor FC Abcoude te kiezen.”

De geboren Amsterdammer gaat zowel trainingen geven als zelf meedoen. “Ik ga alles in samenspraak met de hoofdtrainer doen. Het gaat voorkomen dat ik zelf ook aan de training meedoe, dus het wordt een dubbelrol. Dat wordt zeker wennen, want dat is bij alles wat nieuw is. Ik heb echter een duidelijk beeld hoe ik dit samen met de hoofdtrainer wil bekleden. Hij gelooft erin, ik geloof erin, dus dat gaat goed komen.”

De komende jaren hoopt Snijders zich verder te ontwikkelen in zijn trainerschap, om ook daarin het hoogst haalbare te bereiken. Door zijn ervaring in het profvoetbal heeft Snijders een sterke voetbalvisie kunnen ontwikkelen. “Ik heb het geluk gehad dat ik in mijn carrière met een hoop goede trainers heb gewerkt, waaronder John van den Brom en Ricardo Moniz. Daarvan heb ik ontzettend veel geleerd, waaruit een gedeelte van mijn visie is voortgekomen. Aangezien ik zelf voorin speel, houd ik ervan om aanvallend voetbal te spelen.”

Naast zijn functie als assistent-trainer is Snijders volgend seizoen ook op het veld van FC Abcoude te bewonderen. De aanvaller moet een belangrijke rol spelen in het waarmaken van de ambities. “Uiteindelijk wil ik binnen de lijnen het elftal helpen om prestaties neer te zetten. Die rol ga ik absoluut op mij nemen. FC Abcoude heeft de ambitie om volgend seizoen te promoveren. Met mij erbij moeten we wellicht voor de titel gaan.”

Bron: Het Amsterdamsche Voetbal Foto: FC Abcoude


advertentie