Nieuwe parkeergarage P+R Breukelen

Breukelen - De provincie Utrecht trekt € 5 miljoen uit voor een nieuwe parkeergarage bij de P+R in Breukelen. Met de investering komen er in de toekomst 200 extra plekken op P1 voor auto's vlakbij het station. Daarmee moet het stationsgebied een verkeersknooppunt worden waar mensen makkelijk kunnen overstappen naar trein, bus, auto of fiets.

De P+R bij station Breukelen kampt al jaren met een capaciteitsprobleem. Omdat de parkeerplaats ook wordt gebruikt voor andere doeleinden dan treinreizen zijn alle plekken al snel gevuld. Bij de omringende wegen ontstaan files en staan auto's op plekken waar dat niet mag.

Met het aannemen van het voorstel wordt ook een onderzoek ingesteld naar betaald parkeren in het gebied. Partijen zijn het er niet allemaal over eens wat de effecten kunnen zijn van het betaald parkeren. Zo moet nog duidelijk worden of treinreizigers bijvoorbeeld korting kunnen krijgen als ze hun auto in de garage zetten.

Hoewel gedeputeerde Arne Schaddelee nog openstaat voor andere ideeën dan betaald parkeren, gaf hij wel aan dat het nodig is oneigenlijk gebruik tegen te gaan. De drukte die er nu op de parkeerplaats is, ontstaat deels door mensen die bijvoorbeeld parkeren voor een langere periode omdat ze het vliegtuig pakken bij Schiphol.

Over het onderzoek naar betaald parkeren wordt overlegd met de gemeente Stichtse Vecht. Omdat de provincie eigenaar is van de grond bij P+R Breukelen neemt zij de leiding in het project.

Bron: RTV Utrecht Foto: Google Maps


advertentie