Subsidie voor vergroenen daken en gevels

De Ronde Venen - Een koele woning tijdens een hete, droge zomer? Of juist tijdens koude winters de warmte zoveel mogelijk binnenshuis houden? Een prettige omgeving voor insecten, vlinders en vogels creëren? 

Daarvoor biedt een groen dak of groene gevel de oplossing. Wie in De Ronde Venen investeert in
een groen dak of groene gevel, kan daarvoor subsidie aanvragen bij de gemeente. Met de
subsidie wordt het nog aantrekkelijker om een woning of bedrijfspand te verduurzamen.

Wethouder Kiki Hagen: “In versteende gebieden is er vaak minder ruimte voor groen. Terwijl we, door klimaatverandering, dat groen juist nodig hebben als voorbereiding op extremer weer, zoals hoosbuien, hitte en droogte. Groene daken en gevels zijn hier een slimme oplossing voor. Deze vangen het water op bij extreme regenbuien en bij langdurige droogte werkt het juist als waterbuffering."

Wethouder Hagen vertelt dat een groen dak of groene gevel isoleert en dat een groen dak langer meegaat. Insecten, vlinders, vogels en kleine zoogdieren profiteren, volgens de wethouder, ook van die extra groene plek in de omgeving.

Hagen: "Genoeg reden om een groen dak of gevel aan te schaffen. Daar stelt de gemeente een subsidie beschikbaar voor. Doet u ook mee?”

Eigenaren van woningen of bedrijfspanden binnen de bebouwde kom van De Ronde Venen, die uiterlijk 1 december 2020 zijn vergroend, komen in aanmerking voor de subsidie. Die subsidie bedraagt maximaal € 750.

Lees de aanvullende voorwaarden voor de subsidie op www.derondevenen.nl/groenedaken.

Geïnteresseerde inwoners en ondernemers kunnen ook hun aanvraag op deze pagina met hun DigiD of eHerkenning indienen.

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl.advertentie