Online uitleg WO2-expositie door Ad van Liempt

Regio - Ad van Liempt geeft bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) online een toelichting op de tentoonstelling 'Oorlog in de provincie – de Utrechtse 50 foto’s'. Deze online rondleiding’ komt in twee delen online op de website en socialmedia-kanalen van het RHCVV op donderdag 18- en 25 juni a.s.

Ad van Liempt is journalist, auteur en programmamaker en maakte deel uit van de werkgroep van de provincie Utrecht die de foto’s voor de tentoonstelling heeft gekozen.

In de tweedelige rondleiding vertelt hij bij zo’n 25 foto’s de verhalen achter de foto’s.

De tentoonstelling is tot en met 27 juni gratis op afspraak te bezoeken. In de tentoonstelling komen specifieke aspecten uit WO2 aan bod uit de provincie Utrecht. Tezamen vormen zij de visuele oorlogsgeschiedenis van de provincie; zoals de mobilisatie en de rol van de Grebbelinie, Kamp Amersfoort, de betekenis van de Maliebaan in Utrecht, en de aftocht van het Duitse leger in Woudenberg. Ook het dagelijks leven ging, tegen het decor van de oorlog, door: spelende kinderen, bruiloften, fanfare en humor.

De foto-expositie in Breukelen hoort bij het landelijke project 'De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s', een nationaal project in het kader van de lustrumviering 75 Jaar Vrijheid. In elke provincie is in beeldbanken, bij historische kringen, musea, archieven en bij het publiek gezocht naar de 50 meest aansprekende foto’s uit de Tweede Wereldoorlog.

Foto’s zijn een krachtig middel om herinneringen te bewaren en de geschiedenis te laten zien. Met de verhalen die zij vertellen doordringen zij ons van de betekenis van 75 jaar Vrijheid.

De tentoonstelling 'Oorlog in de provincie – de Utrechtse 50 foto’s' is van 2 juni tot en met 27 juni gratis op afspraak te bezoeken bij het RHCVV in Breukelen. Bij uw bezoek ontvangt u een gratis boekje met alle foto’s en verhalen.

Een ticket en tijdstip reserveren kan via www.rhcvechtenvenen.nl/bezoek-studiezaal/bezoek-de-tentoonstelling.


advertentie