RVB: 'Geld klotst niet meer tegen de plinten'

De Ronde Venen - Ronde Venen Belang (RVB) vindt dat de gemeente moet stoppen met het doen van niet-essentiële uitgaven. De partij vindt dat de coalitiepartijen CDA, D66 en VVD geld uitgeven dat er in de toekomst niet meer is. Dit schrijft de partij in een persbericht, waarin wordt teruggekeken naar de gemeenteraadsvergadering van 4 juni jl.

Volgens RVB lijken de coalitiepartijen de schijn op te houden dat het geld van de gemeente tegen de plinten op klotst. Tijdens die raadsvergadering werd, zo schrijft RVB 'met het grootste gemak (...) goedkeuring gegeven aan € 2,5 miljoen aan uitgaven. Dit ondanks de tekorten van de gemeente.

Nog afgezien van de (financiële) gevolgen van de coronacrisis, kampt de gemeente met aanzienlijke tekorten. Over het jaar 2019 kwam ze € 700.000 tekort. Voeg daarbij het reeds voorziene tekort in 2020 van € 2 miljoen, en de afname van de reservepositie van de gemeente met € 5 miljoen in een half jaar tijd, is de gemeente volgens RVB 'bewezen niet financieel gezond, maar juist ernstig ziek.'

RVB-fractievoorzitter Maarten van der Greft verwoordde dit als volgt: “Het is makkelijk over geld uitgeven te praten als je als politicus elke maand je geld gestort krijgt. Voor veel van onze inwoners is iedere maand geld gestort krijgen niet altijd zo vanzelfsprekend meer. In deze tijd van onzekerheid voor ondernemers en inwoners moeten we als gemeente geen geld uitgeven waarvan we nu al weten dat we het in de toekomst niet meer hebben.”

Klik op de link onder dit artikel om het volledige persbericht van RVB te kunnen lezen.

Kijk HIER naar het interview dat wij met Maarten van der Greft hadden naar aanleiding van de motie van RVB over de niet-essentiële uitgaven.


advertentie