Natuurmonumenten start activiteiten Vechtplassen

Regio - Vanaf 1 juli a.s. kan iedereen weer deelnemen aan activiteiten en rondleidingen van Natuurmonumenten in de Vechtplassen. Haar vrijwillige vaargidsen, fortengidsen en boswachters staan te trappelen om de mooiste plekjes van de Vechtplassen te laten zien en om samen met jou de forten te ontdekken.

In verband met het coronavirus wordt dit jaar op pad gegaan met kleine groepjes. Wacht dus niet te lang met het boeken van de tickets!

Woensdag 1 juli a.s. is het startsein voor allerlei ontdekkingstochten in de Vechtplassen. Ga mee op een vaartocht door een doofhof aan petgaten, slootjes en weidse plassen in de Ankeveense Plassen of Botshol. Ontdek samen met één van de fortengidsen de geheimen van Fort Waver-Amstel, Fort Nieuwersluis, Fort bij Nigtevecht, Fort bij Abcoude of Fort Kijkuit. Of kano onder begeleiding van een boswachter door de Kortenhoefse Plassen.

Het belooft een mooie zomer te worden in de Vechtplassen!

Op de Ankeveense Plassen wordt dit jaar iets nieuws geprobeerd: in plaats van één lange vaartocht gaat men twee tochten van 1 uur varen. Normaal passen er op deze boot 20 personen, maar nu wordt een exclusieve vaartocht gemaakt met slechts vijf personen. Men kan alleen, met z’n tweeën of met meer personen komen. Bovendien is het een unieke kans om eindelijk eens een exclusieve privé-vaartocht te maken!

Uiteraard houdt iedereen zich tijdens de activiteiten aan de RIVM-richtlijnen. De groepen worden klein gehouden, zodat 1,5 meter afstand gehouden kan worden.. Er wordt van de deelnemers verwacht dat zij bij aanvang hun handen ontsmetten (desinfecterende handgel aanwezig) en thuis blijven bij verkoudheidsklachten of andere coronagerelateerde klachten.

Tickets kunnen worden gekocht op www.natuurmonumenten.nl/activiteitenvechtplassen2020.

Foto: Rene Koster


advertentie