Gemeente besteedt handhaving plassen uit

Vinkeveen - Gemeente De Ronde Venen gaat de handhaving op de eilanden 4 en 5 tijdens zomerse dagen (25+ graden)uitbesteden, schrijft Duik Magazine op haar website. Op die dagen schakelt de gemeente MZ Beveiliging uit Mijdrecht in voor de handhaving.

De handhaving richt zich uitsluitend op de eilanden 4 en 5. Twee verkeersregelaars en twee beveiligers houden zich tussen 09:00 en 14:00/15:00 uur bezig met handhaving. Voor deze tijden is gekozen omdat dan het meeste verkeer verwacht wordt.

Op het moment dat de parkeerplaatsen vol zijn, gaan de verkeersregelaars naar de uiteinden van de Baambrugse Zuwe, waar door middel van borden zichtbaar gecommuniceerd wordt dat de eilanden 4 en 5 voor automobilisten niet meer bereikbaar zijn. Eenzelfde bord staat dan ook op de Vinkenkade (vanaf de rotonde) vóór de ingang van de eilanden 1 en 2, zodat men dan nog een andere keuze kan maken.

Het plan wordt in werking gesteld in overleg tussen MZ Beveiliging en de gemeente en op basis van de te verwachten temperaturen (uitgangspunt is 25+ graden in combinatie met vrije dag).

Gelet op de weersvoorspelligen voor het komende weekeinde zal op zaterdag 27- en zondag 28 juni a.s. de handhaving in werking gezet worden.

Bron: Duiken Magazine


advertentie