Mama Lokaal mag weer beginnen

De Ronde Venen - Mama Lokaal mag weer open. De maatregelingen rondom het Covid-19 virus zijn dusdanig versoepeld dat men elkaar vanaf aanstaande vrijdag 3 juli weer wekelijks mag zien.

Aanstaande vrijdagochtend 3 juli organiseert Mama Lokaal voor de allerkleinsten en hun mama's
(en papa's) een leuke natuurbeleving. De activiteit wordt verzorgd door Ineke Bams van 'Peuters in het Wild' en is mogelijk dankzij een financiële bijdrage vanuit het provinciale project "Groen doet goed'.

Ineke zal deze ochtend met de kinderen en mama’s/papa's de zomer centraal zetten. Natuur beleef je met alle zintuigen. Voelen is daar één van. Bij deze activiteit wordt met elkaar van allerelei verschillende materialen een blotevoetenpad gemaakt. En daarna loopt iedereen er natuurlijk op blote voeten overheen! 

Kinderen (en volwassenen) hebben natuur (een natuurlijke omgeving) nodig. Buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van hun motoriek en zelfvertrouwen, het helpt tegen concentratieproblemen en het bevordert de creativiteit. De hele dag binnen zitten met tablet of spelcomputer veroorzaakt bovendien bijziendheid en rugproblemen op jonge leeftijd.

In een natuurlijke omgeving spelen kinderen veel gevarieerder, zijn er minder onderlinge problemen en zijn er allerlei uitdagingen. Geen dag is hetzelfde.

Dus: naar buiten allemaal! Leer samen met Ineke hoe je dit stimuleert bij je kind(eren) en geniet
samen van de natuur om je heen. Bij slecht weer zijn alle activiteiten binnen.

De activiteit start om 10:30 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Koffie staat klaar om 10:00 uur.

Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke vrijdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's.

Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van de Bibliotheek volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal.

De activiteit vindt plaats bij de Bibliotheek Mijdrecht aan de Doctor J. van der Haarlaan 8 in Mijdrecht.

Blijf bij gezondheidsklachten thuis. Was je handen goed bij binnenkomst en houdt afstand van elkaar.


advertentie