MKB maakindustrie krijgt financiële injectie

Regio - Het MKB in de maakindustrie in Utrecht-West krijgt een financiële injectie van € 740.000. Het bedrag wordt verdeeld over 3 verschillende projecten, waaronder één in De Ronde Venen. Het geld komt uit het landelijke programma MKB-deal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, aangevuld met cofinanciering van de provincie Utrecht, gemeente Woerden en bijdragen van de betrokken bedrijven en onderwijsinstellingen.

De provincie Utrecht is trekker van de deal. Daarom ondertekenden gedeputeerde Robert Strijk en staatssecretaris Mona Keijzer op donderdag 2 juli jl. ceremonieel een convenant via een videoverbinding.

De middelen uit de MKB-deal worden in de provincie Utrecht gebruikt voor het verbeteren van de aansluiting van het onderwijs bij de (toekomstige) personeelsbehoefte van MKB in de maakindustrie in Utrecht-West. 

Robert Strijk: “Het MKB in de maakindustrie in Utrecht-West is van grote waarde voor onze economie. Om deze positie in de toekomst te kunnen te behouden, is het van belang dat er voldoende technisch geschoold personeel beschikbaar is, waardoor de innovatieve kracht van het MKB-bedrijven wordt vergroot. Met deze MKB-deal bundelen we de krachten in de regio en verbinden en ondersteunen we gezamenlijk goede lokale initiatieven.”

De steun vanuit het Rijk gaat naar drie concrete initiatieven die zich inzetten voor praktijkgericht onderwijs: de Technohub in Woerden (basisonderwijs, VMBO en HAVO/VWO), het MAKE center in Nieuwegein (regulier vervolgonderwijs) en de Makerspace in Mijdrecht (basisonderwijs, MAVO/HAVO/VWO).

De ondertekening en de uitvoering van de MKB-deal heeft recentelijk vertraging opgelopen vanwege de uitbraak van de coronapandemie en de genomen maatregelen. Hierdoor werd onder meer de officiële start verschoven.

De provincie Utrecht heeft daarop besloten om de bijdrage aan de Technohub alvast uit te keren, aangezien hier al veel investeringen waren gedaan en de provincie veel vertrouwen heeft in dit project. Ook schoot de provincie een deel van het geld uit de MKB deal tijdelijk voor.

Kijk HIER naar een video van de provincie Utrecht waarin gedeputeerde Robert Strijk de financiële injectie toelicht.


advertentie