Actie isolatie en zonnepanelen in trek

De Ronde Venen - Eind mei startte gemeente De Ronde Venen een gezamenlijke advies- en inkoopactie voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Met deze actie helpt de gemeente woningeigenaren maatregelen aan te schaffen die de energierekening verlagen.

Door de vraag binnen de gehele gemeente te bundelen, kopen alle woningeigenaren tegen gunstige voorwaarden en een aantrekkelijke prijs in. Nu na 5 weken hebben al ruim 400 inwoners zich ingeschreven. Geïnteresseerden kunnen zich tot 30 juli a.s. vrijblijvend inschrijven op www.winstuitjewoning.nl. Daar is ook een informatievideo over de inkoopactie te zien

Inmiddels hebben 310 woningeigenaren offertes ontvangen voor zonnepanelen. Die zijn populair omdat de prijzen van zonnepanelen de afgelopen jaren sterk zijn gedaald. Een compleet geïnstalleerd- en werkend zonne-energiesysteem met 10 zonnepanelen begint al bij € 3.000. Een groot bijkomend voordeel is dat woningeigenaren de btw op de aanschaf terugkrijgen van de Belastingdienst. Dat scheelt bijna 21% op de prijs.

Deelnemers aan de gezamenlijke inkoopactie verdienen de zonnepanelen in 6 tot 8 jaar terug. Na die tijd wordt nog ruim 20 jaar geprofiteerd van gratis groene stroom van eigen dak.

Voor huiseigenaren die twee -of meer- isolatiemaatregelen afnemen is gemiddeld 30% subsidie
beschikbaar. Die subsidie is beschikbaar voor onder andere spouwmuurisolatie, vloerisolatie en HR++ glas. Zonnepanelen komen niet in aanmerking voor deze subsidie.

Voor deelnemers van de inkoopactie wordt de gehele subsidieaanvraag uit handen genomen. Meer informatie hierover is ook te vinden op de hierboven genoemde website.

De onderzoeken en advisering worden veilig uitgevoerd volgens de RIVM-richtlijnen. Een adviseur komt voornamelijk buiten (voor de spouwmuur) en in de kruipruimte (voor de vloer). De adviseurs richten zich op de technische opnames en vermijden het contact met inwoners. Overleg vindt plaats buiten de woning en op gepaste afstand. Woningeigenaren bepalen zelf wanneer ze de maatregelen uitgevoerd wensen te hebben. 

Bewoners met vragen kunnen bellen met de servicedesk van Winst uit je woning op (023) 583 69 36

Gemeente De Ronde Venen wil met deze actie woningeigenaren helpen de energielasten te verlagen én de CO2-emissie in de gemeente terugdringen. Kijk voor informatie over welke duurzame stappen de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal zetten, op  www.duurzaamderondevenen.nl. Hier kan men zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.advertentie