Asfalt N201 bij Amstelhoek wordt gerepareerd

Amstelhoek - In het weekend van 17-19 juli a.s. voert aannemer Versluys in opdracht van de provincie Utrecht, asfaltreparaties uit op de N201. Het gaat om een gedeelte van 800 meter in de bocht bij het kruispunt Amstelhoek/Tienboerenweg.

De reparaties zijn nodig om diverse oneffenheden in het asfalt weg te werken, waarna er een nieuwe deklaag kan worden aangebracht. 

Hoewel er geen sprake is van een volledige afsluiting van het kruispunt, moet het verkeer toch rekening houden met een wat langere reistijd.

De werkzaamheden aan de N201 bij Amstelhoek starten op vrijdagavond 17 juli a.s. om 20:00 uur en duren tot uiterlijk zondagavond 24:00 uur. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het wegfrezen van aangetast- en oneffen asfalt en het aanbrengen van nieuw asfalt en nieuwe belijning.

De N201 wordt afgesloten tussen het kruispunt en het Amstelaquaduct. Dit betekent dat verkeer vanuit de richting Aalsmeer wordt omgeleid via Uithoorn, vice versa. Voor het overige gemotoriseerde verkeer blijft er op de N201 voor elke richting steeds één rijstrook beschikbaar. Dit geldt ook voor de bussen.

Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer de goede kant op te sturen en het veilig langs de werkzaamheden te leiden. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle doorgang.

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien, waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd voortdurend hard regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.


advertentie