Kinderworkshops 'Spelen in het groen, gewoon doen'

Wilnis/Mijdrecht - Kinderen tussen de 4 en 12 jaar zijn van harte uitgenodigd voor de kinderworkshop ‘Spelen in het groen, gewoon doen’.

Hierin wordt met elkaar op zoek gegaan naar kleine beestjes. Ook wordt bekeken met welke planten je kunt ‘verven’. En wat denk je van geblinddoekt bomen onderzoeken? Ook ga je jezelf uitdagen en nog veel meer. Natuurlijk krijg je vieze handen, maar je hebt vooral veel plezier.

Kinderen spelen minder buiten dan vroeger. Uit onderzoeken blijkt dat het voor een goede ontwikkeling en voor het welzijn van een kind juist erg belangrijk is om buiten te spelen en
natuurervaringen op te doen. Buiten gaat bewegen vanzelf en dat is goed tegen overgewicht en voor de motorische ontwikkeling.

Buiten zijn is goed voor de opbouw van je weerstand. Kinderen kunnen er hun fantasie en creativiteit kwijt. Ze leren om te gaan met risico’s en samenwerken. Buiten is geen dag hetzelfde en is er altijd wat te doen en te beleven.

Met deze kinderworkshops wil men kinderen laten zien dat buiten spelen leuk is en wat je er allemaal kunt doen en ontdekken.

Kinderen kunnen meedoen aan de volgende kinderworkshops:

Wilnis, Speelwoud: 
Woensdag 22 juli 2020
Van 14:00 tot 16:00 uur
Verzamelen bij de touwbrug
Aanmelden bij Marije via eitje_m@hotmail.com
Deelname is gratis.

Mijdrecht, Haitsmapark:
Donderdag 23 juli 2020
Van 14:00 tot 16:00 uur
Verzamelen bij de wilgentunnel
Aanmelden bij Marleen via marleenagain@hotmail.com
Deelname is gratis.

Er is per workshop plaats voor maximaal 15 kinderen van 4 tot 12 jaar, dus snel opgeven is geboden.

Ouders/opvoeders die er ook bij willen zijn, worden geacht 1,5 meter afstand te bewaren tot de andere aanwezige volwassenen, inclusief de workshopleider. Er is geen mogelijkheid tot toiletbezoek. Verder wordt geadviseerd kinderen een flesje water mee te geven. 

De workshops zijn mogelijk dankzij de inzet van Marije en Marleen, zij zijn initiatiefneemsters van het realiseren van natuurlijke speelelementen in het Haitsmapark en in het Speelwoud. Ze worden hierbij ondersteund door het Opbouwwerk van Tympaan-De Baat, NME-centrum De Woudreus en gemeente De Ronde Venen.

De workshops worden gegeven door Ineke Bams (Natuurbeleving en Duurzaamheidseducatie).


advertentie