Inwoners Loenersloot tegen plannen N201

Loenersloot - De inwoners van Loenersloot (gemeente Stichtse Vecht) komen in actie tegen de plannen van de provincie Utrecht met de N201.

Zij maken zich ernstige zorgen over de plannen. Door de verbreding van de A2 is het verkeersaanbod op de N201 toegenomen. De provincie Utrecht wil de N201 ter hoogte van Loenersloot verbreden tot een weg met twee maal twee rijstroken, om de drukte op te vangen.

De inwoners van Loenersloot vinden dit 'een absurd plan, omdat het effect voor de brug in Loenersloot dat van een flessenhals wordt met als gevolg meer fijnstof, meer geluidsoverlast en geen oplossing voor het grotere verkeersaanbod.'

De inwoners van Loenersloot verwijten de gemeente Stichtse Vecht dat zij zich tijdens de hele procedure, op een paar vragen tijdens een raadsvergadering na, afzijdig heeft gehouden.

Daarom is nu een brief aan de gemeente Stichtse Vecht opgesteld, die, volgens de initiatiefnemers, is ondertekend door verreweg de meeste inwoners van Loenersloot. In deze brief uiten zij hun ongenoegen over de plannen van de provincie Utrecht en over de houding van gemeente Stichtse Vecht.

Een aantal inwoners van Loenersloot biedt deze brief met de handtekeningen aanstaande woensdag 15 juli a.s. in het gemeentehuis in Maarssen aan aan de wethouders Maarten van Dijk en Jeroen Willem Klomps. Zij hopen daarmee gemeente Stichtse Vecht te overtuigen van de, in hun ogen onjuiste plannen van de provincie Utrecht en hier ook bij de provincie tegen te ageren.

De inwoners van Loenersloot verwachten in deze tijd, 'waarin duidelijk is dat de vervuiling een halt toegeroepen moet worden en de natuur belangrijker is dan ooit' een actieve, duidelijke en ondersteunende houding van de gemeente tegen de plannen van de provincie.

Klik op de link onder dit artikel voor de brief van de inwoners van Loenersloot


advertentie