€ 15 miljoen van UWV voor Rondeveense bedrijven

De Ronde Venen - Het UWV heeft in het kader van de NOW-regeling ruim € 15 miljoen uitgekeerd aan bedrijven in De Ronde Venen. Dit blijkt uit het register NOW, dat de uitkeringsinstantie vorige week op haar website publiceerde.

De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is bedoeld voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus kampen met een substantieel omzetverlies (ten minste 20%). Zij kunnen een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten, en hiervoor een voorschot ia het UWV ontvangen. Hiermee kunnen zij werknemers met een vast- en met een flexibel contract doorbetalen.

418 in De Ronde Venen gevestigde ondernemingen ontvingen in totaal € 15.073.955 als voorschot van het UWV. In Mijdrecht deden 199 ondernemingen dat, in Abcoude 85, in Vinkeveen 71, in Wilnis 30, in Baambrugge 14, in Waverveen 7 en in De Hoef en Amstelhoek ieder 6. Het gemiddelde voorschot bedroeg ruim € 36.000 per onderneming.

Het feit dat een onderneming in De Ronde Venen gevestigd is, wil overigens niet zeggen dat die onderneming daar ook werkelijk haar bedrijf uitoefent. Zo ontving bijvoorbeeld de onderneming die café-restaurant De Eendracht in Abcoude exploiteert een voorschot van ruim € 104.000. Dat bedrijf is echter in Amsterdam gevestigd, en dat komt daardoor niet voor in de lijst van ondernemingen in De Ronde Venen.

De onderneming die het hoogste voorschot in De Ronde Venen ontving is Breewel Transport in Mijdrecht. Dat bedrijf ontving ruim € 1,7 miljoen plus een voorschot van ruim € 440.000 voor Breewel Logistiek, dat het totaal op ruim € 2,17 miljoen brengt. 

De top 5 van ondernemingen in De Ronde Venen die het hoogste voorschot ontvingen van het UWV bestaat volledig uit in Mijdrecht gevestigde ondernemingen. Naast Breewel (2 maal) zijn het Wifac met ruim € 534.000, Alrec met ruim € 518.000 en Mullers Drukkerij (voormalig Boom+Verweij) met ruim € 314.000.

Daarna volgt EHM Hotel Vinkeveen dat ruim € 289.000 als voorschot ontving. Beun De Ronde ontving ruim € 282.000 is daarmee de onderneming met het hoogste voorschot in Abcoude.

De laagste voorschotten werden ontvangen door J.J. de Bruijne Holding B.V. uit Abcoude die een voorschot van € 168 ontving en WLCombatics uit Mijdrecht dat € 195 voorschot ontving.

Deze cijfers zijn niet definiteif. Later in het jaar worden de aanvragen gecontroleerd en zullen de voorschotten worden verrekend met de definitieve NOW-uitkering. Inmiddels is de eerste aanvraagperiode voor de NOW-regeling afgesloten en is een tweede aanvraagperiode opengesteld.  

Klik op de link onder dit register om het register NOW-regeling te downloaden


advertentie