Toch diploma-uitreiking Sta Sterktraining

Vinkeveen - In maart startten kinderen uit de groepen 2 en 3 van basisscholen uit de gemeente met de Sta Sterktraining op de St. Jozefschool in Vinkeveen, die ruimte beschikbaar stelde. Na twee lessen werd de training echter al onderbroken door de lockdown vanwege corona.

Wat was het fijn om in juni de training weer op te mogen pakken met de kinderen om deze toch voor de zomervakantie te kunnen afronden.

De kinderen zijn samen met de trainers van Stichting Samen Sterk voor Kinderen aan de slag gegaan met het vergroten van zelfvertrouwen, goed omgaan met andere kinderen en opkomen voor jezelf.

De training kon niet zoals gebruikelijk feestelijk worden afgesloten in het bijzijn van ouders, broers en zusjes, opa’s en oma’s. Het werd toch een feestje voor de kinderen zelf. Sterk & Dapper, de toneeltypetjes, die tijdens de lessen ondersteunden bij het leren kwamen nog één keer langs en ontdekten samen met de kinderen oplossingen voor lastige situaties als je samen met anderen speelt en het niet eens bent over de spelregels, allebei iets anders wilt doen of als je niet mee mag spelen.

Nog één keer speelden de kinderen hun favoriete spel 'Sta Sterk Staartentik' en toen was het tijd voor het officiële gedeelte. De kinderen werden een voor een toegesproken en namen hun diploma in ontvangst. Als aandenken ontvingen zij een symbolisch cadeautje, de sta sterk sleutelhanger, om niet te vergeten hoe sterk je bent!

Mirelle Valentijn, Astrid Millenaar en Marja Raats, kijken terug op een geslaagde training ondanks de onderbreking ten gevolge van het coronavirus: “Wat een heerlijke groep kinderen om mee te werken. Samen met anderen leren over Sta Sterk punten, je ’durf’ laten groeien en uitvinden hoe je kunt omgaan met minder fijne gevoelens schept dat een bijzondere band”.

De training is opgenomen in het structurele aanbod groepstrainingen sociale vaardigheden en weerbaarheid voor basisschoolleerlingen, dat mede mogelijk gemaakt wordt door gemeente De Ronde Venen.

Kijk voor het totale aanbod op www.cjgderondevenen.nl/weerbaarheidstrainingen of op  www.ssvk.nl.


advertentie