Kans op Flexbus naar recreatie-eilanden 4 & 5

De Ronde Venen - Er is gerede kans dat in de zomerperiode vanuit Mijdrecht en Wilnis met de Flexbus van Syntus naar recreatie-eilanden rond de Vinkeveense Plassen kan worden gereisd.

Tijdens een commissievergadering op 3 juni jl. heeft de wethouder naar aanleiding van vragen daarover toegezegd dat zij dit zou onderzoeken. Deze vraag is gesteld bij zowel de provincie Utrecht als concessieverlener, als bij vervoermaatschappij Syntus Utrecht als concessiehouder.

Syntus heeft geantwoord dat zij een positieve grondhouding heeft ten aanzien van de inzet van
SyntusFlex voor vervoer naar recreatie-eilanden 4 en 5 (de Klinkhamerlocatie).

Hiervoor moet wel de app voor SyntusFlex worden uitgebreid met deze locaties. De gemeente heeft toegezegd de kosten daarvan te dragen. Verder wil Syntus er zeker van zijn dat de bus de route op een veilige manier en zonder veel oponthoud kan afleggen. Ook moet er een keermogelijkheid voor de bus zijn.

Op korte termijn wordt een proefrit uitgevoerd.

Vervoer naar eiland 1 en 2 (Winkelpolder) past niet in de huidige capaciteit, omdat SyntusFlex vanuit Mijdrecht/Wilnis moet aanrijden en er slechts één bus beschikbaar is.

Syntus en gemeente streven naar een zo snel mogelijke invulling van de randvoorwaarden, zodat nog in deze zomerperiode vervoer naar de eilanden kan plaatsvinden. Vooral het aanpassen van de app is daarbij een kritische factor.


advertentie