Veiligheidsregio: 'leef coronamaatregelen na!'

Regio - De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) doet een dringend beroep op de inwoners van de provincie de coronamaatregelen na te leven. Hiermee kan een tweede coronagolf worden voorkomen.

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen weken gestegen. "Dat komt omdat velen van u zich niet aan de regels houdt", zegt Peter den Oudsten, waarnemend burgemeester van Utrecht en voorzitter van de VRU. Den Oudsten doet een dringende oproep aan alle inwoners van de provincie. "Houd u aan de regels."

Nadat afgelopen woensdag eerst minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus tijdens een ingelaste persconferentie een soortgelijke mededeling deed, besloot de VRU afgelopen donderdag ook een oproep te doen tot het naleven van de coronaregels. "Houd anderhalve meter afstand, was uw handen en vermijd drukke plekken. Als u denkt dat u mogelijk besmet bent, bel dan 0800-1202 en vraag een test aan", benadrukt Den Oudsten in een video.

Den Oudsten zegt het drukker te zien worden op straat, in winkels en in de horeca. "Ik zie mensen die zich niet houden aan de anderhalve meter afstand. Ik maak me daarover ongerust en ik weet dat veel deskundigen van het RIVM zich ook ongerust maken. Door onvoldoende afstand te houden, lopen we grote risico's. Dat komt omdat velen van u zich niet aan de regels houdt."

Eerder riepen de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdan, Ahmed Aboutaleb en Femke Halsema al op tot strengere maatregelen. "Ik begrijp die oproep van mijn collega's. We moeten alles doen wat helpt."


advertentie