Op ontdekkingsreis door Fort bij Nigtevecht

De Ronde Venen - Verscholen in het groen, aan een rustig weggetje bij het Amsterdam-Rijnkanaal, ligt Fort bij Nigtevecht. Ontdek dit imposante gebouw en de prachtige omgeving op zondag 16 augustus om 14:00 uur. Onder begeleiding van een fortengids stap je de geschiedenis in van dit grote fort uit 1892. 

Dwaal door de bomvrije kazerne met slaaplokalen en de bijgebouwen voor de ingenieuze kanonnen. De oude genieloods en fortwachterswoning maken het beeld compleet. Je zult zien
dat grote delen van Fort bij Nigtevecht nog intact zijn. Bijzonder zijn de twee gerestaureerde gebouwen waar de hefkoepels zich bevonden.

Fort bij Nigtevecht hoort bij de Stelling van Amsterdam. Dat deze waterlinie uniek in de wereld is, blijkt wel uit het feit dat deze een Unesco Werelderfgoed is. Deze lange verdedigingslinie met dijken, sluizen, batterijen en forten loopt als een ring om Amsterdam en beschermde destijds de hoofdstad.

Eén van de overblijfselen uit die tijd is de Liniedijk. Vanaf het fort kun je een stukje over deze dijk wandelen.

De rondleiding kan gecombineerd worden met een stevige, maar prachtige wandeling! Wandel het Liniepad tussen Fort bij Abcoude en Fort bij Nigtevecht, of de NS-wandeling Gein en Vecht.

Op zondag 16 augustus a.s. kun je om 14:00 uur dit bijzondere fort ontdekken. Bestel toegangskaarten via www.natuurmonumenten.nl/fortbijnigtevecht en klik daar op 'Agenda'.


advertentie