Gezocht: retailers energiebesparende producten

De Ronde Venen - Eind september van dit jaar ontvangen alle woningeigenaren in De Ronde Venen een brief van de gemeente met informatie over energiebesparende maatregelen. Ook ontvangen inwoners een persoonlijke waardeboncode waarmee zij € 70 korting krijgen voor het aanbrengen van energiebesparende maatregelen in huis.

De gemeente vraagt bouwmarkten en andere (online) verkooppunten van energiebesparende producten zich aan te melden voor dit project. De bedrijven worden toegevoegd als verkooppunt op de website, zodat inwoners weten waar ze die kunnen kopen.

Aanmelden kan via www.winstuitjewoning.nl/verkooppunt-waardebon.

De meeste woningeigenaren weten dat zij met behulp van isolatiemaatregelen en het plaatsen van
zonnepanelen hun energierekening drastisch kunnen verlagen en hun wooncomfort flink kunnen
verhogen. Het effect van de kleinere energiebesparingsproducten is minder bekend, terwijl aanbrengen ervan eenvoudig is en veel oplevert.

Een LED-lamp is al snel 90% zuiniger dan een gloeilamp en gaat bovendien veel langer mee. Tochtstrips helpen niet alleen minder gas te verbruiken, maar ook om de tocht in huis te verminderen. Zo zijn er nog veel meer producten, die woningeigenaren helpen goedkoper en prettiger te wonen.

Met deze actie wil de gemeente woningeigenaren helpen hun energierekening te verlagen en lokale bouwmarkten en andere (online) verkooppunten ondersteunen door vraag naar energiebesparende producten te creëren. 

Woningeigenaren kunnen bij aangesloten winkels energiebesparende producten aanschaffen. Daarna dienen zij de waardebon van de gemeente en het aanschafbewijs via de website van Winst uit je woning in. Daar wordt de indiening gecontroleerd. Winst uit je woning zorgt er samen met de gemeente voor dat het bedrag na goedkeuring op de rekening van de bewoner wordt gestort.

De indiening is voor woningeigenaren heel eenvoudig. Aangesloten winkels hoeven niets te doen. Kijk op de eerder genoemde website voor meer informatie over de actie.

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen (kunnen) zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Men kan zich via die website ook aanmelden voor de nieuwsbrief.


advertentie