Druktemonitor provincie Utrecht online

Regio - De druktemonitor van de provincie Utrecht is vanaf nu op  www.druktemonitorutrecht.nl te vinden. Op de monitor is te zien hoe druk het is op verschillende recreatieplekken in de provincie. Ook worden er alternatieven aangeboden om zo de drukte beter te spreiden.

"De verwachting is dat veel mensen van binnen en buiten onze provincie willen genieten van de Utrechtse natuur en cultuur", legde de provincie eerder al uit. "Het is natuurlijk wel belangrijk dat dit veilig gebeurt. Met de monitor willen we bijdragen aan de spreiding van het bezoek, zodat we er ook in deze veranderde omstandigheden verantwoord met elkaar op uit kunnen."

De drukte op verschillende locaties wordt doorgegeven door 'lokale experts', mensen die dagelijks op de plek te vinden zijn. Dat zijn bijvoorbeeld ondernemers, bewoners en terreinbeheerders. Zij geven telefonisch een paar keer per dag door hoe druk het is.

Op dit moment zijn alle grote recreatiegebieden te vinden op de kaart. Marianne Groen van Visit Utrecht Region is mede-ontwikkelaar van de monitor. Zij zegt: "De komende dagen gaan daar nog meer locaties bijkomen, denk aan restaurants en musea." Ook is het de bedoeling dat de app wordt aangevuld met data van verkeersmeetpunten.

De monitor zou voor de vakantie klaar moeten zijn, dat is echter iets later geworden. "Maar we zijn nu live en de tropische dagen komen eraan, dus mooi op tijd voor de echte drukte."


advertentie