Johan Kroon opnieuw hoofdtrainer De Vinken

Vinkeveen - Johan Kroon is opnieuw hoofdtrainer van de korfbalvereniging De Vinken. Afgelopen zaterdag tekende hij het contract voor een nieuwe periode.

Kroon (54) had al van 2012 tot 2014 de selectieteams van de Vinkeveense korfbalclub onder zijn hoede. Hij is de opvolger van Vinkenlegende, Dirk van der Vliet, die als langst dienende trainer van De Vinken 1 de statistieken ingaat.

Van der Vliet (60), net als Kroon met een enorme staat van dienst als het gaat om het geven van trainen aan bijna alle Vinkenteams, gaf met zijn laatste periode als hoofdtrainer in totaal zeven jaar leiding aan de hoogste teams van De Vinken.

Johan Kroon, ook bekend als gymnastiekdocent aan het Mijdrechtse VeenLand College, tekende zijn contract onder toeziend oog van clubvoorzitter Kelvin Hoogeboom en van bestuurslid technische zaken, Emese Kroon. Het tekenen van het contract was een van de hoogtepunten van de speciale trainingsdag die de selectieteams van De Vinken ten deel viel. 

Naast zijn hoofdtrainerschap blijft Kroon ook actief als trainer van de Vinkenfitgroep, een groep oud-korfballers en -korfbalsters met een inmiddels respectabele leeftijd.

De veldcompetitie begint, ijs en corona dienende, weer komende september.


advertentie