Bouwen in Bernhardlaan Mijdrecht kan beginnen

Mijdrecht - De bouw van 21 sociale huurappartementen aan de Prins Bernhardlaan in Mijdrecht kan van start. De Raad van State heeft namelijk het beroep dat een aantal omwonenden aantekende tegen het bestemmingsplan, ongegrond verklaard. Daarmee is het bestemmingsplan onherroepelijk.

Op de plek waar de appartementen komen staan nu vijf verouderde woningen. Woningcorporatie
GroenWest laat deze slopen. Begin 2021 begint de bouw. 

De 21 appartementen zijn levensloopbestendig.

Wethouder Rein Kroon (Ruimte): ,,Er is veel behoefte aan dit soort woningen in onze gemeente. Ze zijn zeer geschikt voor senioren die zorg aan huis nodig hebben. De appartementen liggen op een mooie, centrale plek in Mijdrecht, dichtbij voorzieningen. Bij de toewijzing krijgen senioren uit De Ronde Venen die uit een sociale huur eengezinswoning komen voorrang. De bouw van de appartementen vindt volgtijdelijk plaats met het bouwplan van 24 appartementen aan de Gosewijn van Aemstelstraat en zorgt voor de doorstroming op de woningmarkt.’’

De gemeenteraad stelde het bestemmingsplan voor de Prins Bernhardlaan in juni 2019 unaniem vast. Een aantal omwonenden diende daarop beroep in bij de Raad van State. Die oordeelde dat
er voldoende ruimte tussen nieuwbouw en bestaande woningen is en dat een uitrit zoals opgenomen in het bestemmingsplan de beste keuze is.

De Raad van State vindt dat de gemeente de belangen van omwonenden voldoende heeft betrokken in de totstandkoming van de plannen.

De volgende stap is dat GroenWest een bouwvergunning aanvraagt. De planning is dat in het najaar de bestaande vijf verouderde woningen aan de Prins Bernhardlaan 13 tot 21 worden gesloopt. De bouw van de appartementen door Bébouw Midreth uit Mijdrecht begint in 2021.

Het gebouw met de 21 appartementen krijgt drie woonlagen, bovenop de plint met bergingen. De entree komt aan de kant van de Prins Bernhardlaan, met een directe verbinding van de onderste woonlaag naar de weg op de dijk. Onder en naast het gebouw worden 26 parkeerplaatsen aangelegd.

Karin Verdooren, directeur-bestuurder GroenWest: ,,Er is in onze regio een grote vraag naar sociale
huurwoningen en daarom zetten wij vol in op nieuwbouw. We zijn dan ook heel blij dat wij op deze
prachtig gelegen centrale plek, dicht bij voorzieningen, 21 sociale huurwoningen kunnen bouwen. Hiermee kunnen we nieuwe huurders blij maken, die soms al jaren op zoek zijn naar een fijn
appartement."


advertentie