Syntus gaat met meer bussen rijden

Regio - Syntus Utrecht gaat vanaf zondag 30 augustus a.s. weer een stuk meer ritten rijden. Vanwege het coronavirus, en de daaropvolgende daling van het aantal passagiers, voerde Syntus de afgelopen maanden een stuk minder ritten uit.

De vervoerder rijdt vrijwel overal in de provincie Utrecht. Op de website van Syntus staat een overzicht van alle busritten die terugkeren. Niet alleen komen er extra ritten bij, ook worden op sommige trajecten langere bussen ingezet.

Binnen De Ronde Venen krijgt lijn 123 van Uithoorn via Amstelhoek, Mijdrecht en Wilnis naar station Woerden, een extra rit in de ochtend en gaan de bussen gedurende de hele dag tweemaal per uur rijden. De andere buslijnen binnen De Ronde Venen worden niet gewijzigd.

Vanaf zondag worden ook de scholierenlijnen meer gespreid. Syntus heeft samen met scholen besloten enkele ritten af te stemmen op de starttijden van de lessen.

Buurtbussen worden voorlopig nog niet ingezet, omdat reizigers daarin onvoldoende afstand kunnen houden. Op sommige trajecten wordt daarom gewerkt met grote bussen.


advertentie