Lokale oorlogsverhalen in 'Vrijheid/Blijheid'

Vinkeveen - Lokale verhalen van de Tweede Wereldoorlog in Vinkeveen, vooral van de bevrijding, krijgen een podium in de pop-up tentoonstelling ‘Vrijheid/Blijheid’. 

De verhalen uit het dorp Vinkeveen en omgeving worden verteld op een manier zoals onze ouders en grootouders dat deden: klein, intiem en duidelijk. Deze geschiedenis, die in het veen verzonken is, maken we levendig op een authentieke plek in Vinkeveen. De waarden van vrijheid worden uitgedragen door de nieuwe generaties, die zich in het dorp hebben gevestigd. 

D’ werkplaats van de toenmalig lokale huis -en rijtuigschilder wordt als achtergrond gebruikt voor deze verhalen. De verhalen worden verteld aan de hand van foto’s, documenten en objecten.

De pop-up tentoonstelling was uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Nu worden mensen uitgenodigd om de expositie te komen bezichtigen. Vanaf zondag 13 september a.s. zijn bezoekers 3 weekenden lang van 11:00 tot 16:00 uur welkom.

Wel wordt bezoekers gevraagd zich aan te melden, zodat de coronamaatregelen in acht kunnen worden genomen. Aanmelden kan per e-mail via marjolein@dwerkplaats.com of telefonisch op 06 36 31 04 08.

D’ werkplaats, het oude schildersatelier van schildersbedrijf Mulckhuyse, is omgebouwd tot expositieruimte. Hierin laten Greet en Marjolein Stappers bewaard gebleven objecten, foto’s en documenten van verschillende families uit Vinkeveen zien. 

D'werkplaats is te vinden aan de Herenweg 175 in Vinkeveen.

De tentoonstelling is in samenwerking met Historische Vereniging de Proosdijlanden en onderdeel van de viering 75 jaar Vrijheid in de gemeente De Ronde Venen. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg.


advertentie