Tijd dringt voor Beethovenproject Bartho Braat

Abcoude/Wilnis - Je zou het bijna vergeten, maar 2020 is het Beethovenjaar. Wereldwijd stonden activiteiten gepland om het 250ste geboortejaar van de beroemde componist te vieren. Door de coronacrisis ging veel niet door.

Dat bracht een groep theatermakers op een idee. Eén van hen is acteur Bartho Braat uit Abcoude. Hij speelde allerlei rollen, maar is waarschijnlijk bekend van zijn jarenlange rol als Jef Alberts in Goede Tijden Slechte Tijden.

De groep theatermakers wil een bewerking van het verhaal 'De Granaten Armband' van de Russische schrijver Alexander Koeprin op de planken krijgen. Dat verhaal gaat over de liefde tussen twee mensen die pas wordt ontdekt als ze al weer voorbij is. Volgens Bartho en pianiste Irina Parfenova uit Wilnis past het verhaal perfect bij de tweede sonate van Beethoven, het Largo appassionato. Gerard Jan Rijnders doet de regie.

Bartho Braat zamelt geld in voor het Beethovenproject. Daarvoor is een crowdfundingactie gestart. Via deze weg hoopt men € 7.500 bij elkaar te krijgen. Ondanks alle inspanningen is tot op heden
€ 4.865 opgehaald. Er resten nog slechts 13 dagen, want op 9 september moet het geld bij elkaar zijn. Het wordt dus spannend!

Kijk HIER voor informatie over de crowdfundingactie. advertentie