50-dingenfeest bij NME-Centrum De Woudreus

Wilnis - Aan het begin van het nieuwe schooljaar ontvangen alle leerlingen van groep 3 in De Ronde Venen het 50-dingenboek. In het boek staan 50 activiteiten die je voor je 12e gedaan moet hebben in de natuur. 

Op zondagmiddag 20 september a.s. biedt NME-Centrum De Woudreus een aantal van die activiteiten aan tijdens het 50-dingenfeest bij het NME-Centrum.

Met een mooie aftekenkaart kunnen kinderen de activiteiten afvinken: ze kunnen bijvoorbeeld waterdiertjes vangen en bekijken, een rieten bootje of een natuurkunstwerk maken en een eigen stok kerven.

'Boswachter Beer' geeft vervolgens voor alle kinderen een voorstelling.

In verband met corona is het programma aangepast. Een ronde ziet er als volgt uit: het eerste uur
kunnen kinderen negen activiteiten uit het 50-dingenboek doen. Vervolgens neemt ‘Boswachter Beer' de kinderen mee naar zijn theater voor een openluchtvoorstelling van 30 minuten.

Na die voorstelling kunnen kinderen op expeditie in de (natuur)speeltuin van het Speelwoud. Daar kunnen ze aan den lijve hoogteverschillen ervaren, in een boom klimmen en door het hoge riet lopen.

Bij het NME-Centrum worden bij de organisatie van het 50-dingenfeest de richtlijnen van het RIVM gevolgd.

Kinderen die willen komen moeten zich daarom verplicht aanmelden. Aanmelden kan vanaf 1 september a.s. per e-mail via www.dewoudreus.nlbij de pagina 'activiteiten'.

De starttijden (rondes) zijn: 12:00, 13:15, 14:30 of 15:45 uur. Meld je als gezin/verzorgers aan voor één starttijd en geef aan hoeveel kinderen er meekomen (maximaal 4 kinderen per 2 volwassenen).

Let op, er is beperkt plek. Mocht het slecht weer zijn op 20 september, dan gaat het feest helaas niet door. Houd daarvoor de website www.dewoudreus.nl in de gaten.advertentie