Rabo ClubSupport ondersteunt clubs en verenigingen

De Ronde Venen - Clubs en verenigingen hebben het door de coronacrisis moeilijk. Doordat leden niet of beperkt bijeen mogen komen staat hun toekomstbestendigheid onder druk.

Op 31 augustus jl. startte het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport. Clubs en verenigingen worden opgeroepen om campagne te voeren om stemmen te winnen voor bestedingsdoelen die de club én de buurt sterker en beter maken. 

Rabobank Amstel en Vecht stelt haar kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar om die doelen te verwezenlijken. Met de huidige crisis is deze steun belangrijker dan ooit. 

Met Rabo ClubSupport investeert de bank al jaren met haar kennis, netwerk en financiële middelen in het club- en verenigingsleven van Nederland. Via de Rabo Bankieren app beslissen Rabobank-leden mee over welke initiatieven uit het club- en verenigingsleven de steun van de bank verdienen.

Clubs en verenigingen uit de regio’s Amstelveen, Weesp, Muiden, Muiderberg, Abcoude, Baambrugge en Ouderkerk aan den Amstel die deelnemen voeren campagne voor een eigen bestedingsdoel en roepen Rabobank-leden op via de app op hun initiatief te stemmen. 

Denk daarbij aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen of workshops over ledenwerving en digitalisering. Zo zet de Rabobank zijn netwerk in om clubs van elkaar te laten leren. Hiermee wil de bank iedereen een stem geven in het mooier en beter maken van zijn of haar club en de buurt.

Clubs en verenigingen hebben het de afgelopen maanden te verduren gehad door de crisis. Leden konden maandenlang niet samenkomen om te sporten, zingen, dansen, hobby’s te beoefenen of om zich met elkaar in te zetten voor hun vereniging.

“Nederland is kampioen verenigen. En dat is ons tijdens de coronacrisis juist onmogelijk gemaakt,’ vertelt Ugur Pekdemir, Directievoorzitter van Rabobank Amstel en Vecht. “Door de maandenlange stop hebben clubs niet alleen grote financiële zorgen, we horen ook geluiden over de sociaal-maatschappelijke gevolgen. De kantine of het clubhuis is voor veel mensen hun tweede thuis: dé plek waar leden samenkomen, waar talenten worden ontplooid en waar verbinding ontstaat in de buurt. Daarmee is tijdens de afgelopen maanden de belangrijke sociale functie die clubs hebben weggevallen. Op alle fronten kunnen clubs en verenigingen dus een steuntje in de rug gebruiken. Meedoen aan Rabo ClubSupport is dus goed voor jouw club én geweldig voor de buurt.”

In 2019 hebben bij Rabobank Amstel en Vecht 83 verenigingen en stichtingen deelgenomen aan Rabo ClubSupport. Zo heeft Zwembad Amstelbad in Ouderkerk aan de Amstel vorig jaar € 6.509,58 opgehaald. Met dat bedrag hebben zij het zwembad, door een schilder- en opknapbeurt, een complete metamorfose kunnen geven.

Rabobank Amstel en Vecht roept ook dit jaar lokale clubs en verenigingen op hun maatschappelijke initiatieven in te schrijven. Clubs en verenigingen ontvangen een persoonlijke uitnodiging van de bank om zich in te schrijven voor Rabo ClubSupport 2020. Ook start een landelijke campagne, waaraan onder meer sporters van TeamNL en artiesten van het collectief Kunstbenden deelnemen.

Verenigingen en stichtingen kunnen zich vanaf nu tot en met 30 september a.s. aanmelden. De stemperiode voor Rabobank-leden start op 5 oktober a.s. en rond november worden alle clubs bekendgemaakt die mogen rekenen op ondersteuning van de bank.

Kijk voor meer informatie op www.rabo-clubsupport.nl.


advertentie