Voel je vrij op een fort tijdens 'Fort & Vrij'

Regio - Luisteren naar een prachtig concert, met als decor een eeuwenoud fort? In de buitenlucht kijken naar de indrukwekkende film 1917, terwijl de geschiedenis langskomt? Of gewoon lekker genieten van een hapje en drankje met uitzicht op de fort- of vestingracht?

Je kunt echt alle kanten op tijdens Fort & Vrij, van 5 t/m 13 september a.s. En belangrijk: al deze unieke activiteiten in de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Stelling van Amsterdam en alle andere waterlinies vinden plaats in de buitenlucht en zijn gegarandeerd coronaproof! Bekijk het volledige programma op www.forten.nl.

Een bezoekje aan een fort is nu het ideale dagje uit. Met hun weidse terreinen zijn forten geweldige plekken om veilig samen te komen. Ga je voor een stevige wandeling, een interessante rondleiding, museumbezoek of plof je liever in een luie stoel op een terras? Op een fort is het heerlijk ontspannen, genieten van je vrijheid en vrije tijd. Kijk op forten.nl voor een fort, bunker of kasteel bij jou in de buurt.

Let op: vanwege corona moet je in de meeste gevallen vooraf reserveren. Plan je bezoek dus op tijd.

De forten van de waterlinies hebben ons eeuwenlang beschermd en dragen veelal nog zichtbare sporen van het verleden. Ook in de Tweede Wereldoorlog droegen de waterlinies bij aan de verdediging van het omringende land. Soms keerde de inundatietechniek zich tegen ons als de bezetter het gebied onder water zette als wapen tegen geallieerde legers.

De nieuwe bestemming van de forten is illustratief voor de vrijheid van vandaag. Iedereen kan genieten van dit unieke militaire erfgoed: Fort & Vrij.

Nederland telt 10 waterlinies; verdedigingslinies bestaande uit forten en bunkers met een ingenieus systeem van dijken en sluizen. Eén daarvan “De Stelling van Amsterdam” is sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed. Een andere grote waterlinie “De Nieuwe Hollandse Waterlinie” is genomineerd voor de status van Werelderfgoed als uitbreiding op die Stelling van Amsterdam. Naar verwachting zullen deze twee linies in 2021 één groot Werelderfgoed vormen.

Kijk voor meer informatie op www.stellingvanamsterdam.nl en www.nieuwehollandsewaterlinie.nl.


advertentie