Huurappartementen Futenlaan opgeleverd

Vinkeveen - Op dinsdag 25 augustus jl. leverde Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels, 16 sociale huurappartementen aan de Futenlaan in Vinkeveen op aan woningcorporatie GroenWest. De volgende dag ontvingen de huurders de sleutel van hun nieuwe appartement.

"Ik kwam vaak even gluren hoe de bouw vorderde. Nu ik ook echt de woning in mocht was ik positief verrast hoe groot de woning is!’, aldus een bewoner.

Alle appartementen zijn levensloopbestendig, ofwel geschikt voor senioren en voor wie zorg aan huis nodig heeft. De gasloze, energieneutrale driekamerappartementen van ongeveer 75m2 wekken net zoveel energie op als nodig is voor de verwarming en ventilatie van de woningen.

“Een mooie aanvulling op het woningaanbod in De Ronde Venen, waarbij huurders die een sociale huurwoning achterlaten voorrang krijgen. Zo proberen we tegelijkertijd ook de doorstroming op gang te brengen”,  zei Karin Verdooren, directeur-bestuurder van GroenWest, bij de overhandiging (op gepaste afstand) van de symbolische sleutel van het complex door Ralf Dressel, directeur van bouwer Bébouw Midreth.

Het appartementengebouw is geheel gebouwd uit prefab elementen. Met het nieuwe, innovatie concept Plus2Appartementen worden de hoogwaardige prefab kant-en-klare bouwdelen zoals fundering, vloeren, gevels, dak en trap, maar ook badkamer, toilet, meterkast en installaties plug-and-play op de bouwplaats gemonteerd. Hierdoor kunnen de duurzame appartementen in een korte tijd worden gebouwd. Eind februari 2020 startte de opbouw van het complex.

“Dit is het eerste Plus2Appartementen-project en wij zijn trots op het resultaat dat we hebben opgeleverd aan GroenWest. Met dit concept zijn we in staat snel, betaalbaar en duurzaam appartementen te bouwen. Eén week, één appartement”, aldus Ralf Dressel.

Het gebouw, met veel groen eromheen, heeft drie woonlagen en is voorzien van een lift. Alle woningen liggen rond een portiek en kijken aan verschillende kanten uit over de omgeving. De begane-grond-woningen hebben een tuin met een haag eromheen, de woningen op de verdiepingen hebben een ruim balkon.

Op de foto: de symbolische overhandiging van de sleutel

Bron: Bébouw Midreth Foto: Bébouw Midreth


advertentie